31 Ocak 2008 Perşembe

Wordpress seo eklentisi - wpseo

wpseo : wordpress seo eklentisi
wpseo : wordpress seo eklentisi

Wordpress için geliştirilmiş en iyi seo eklentisi hiç şüphesiz wpseo. Bu eklenti ile blogunuza yazdığınız yazıların başlğını, açıklamasını(google'da arama yaptığımızda linkin altında yer alan bölüm) ve anahtar kelimeleri değiştirebilir.

İndir / Bilgi

Read rest of entry

Wordpress Seo Temaları

İlk başta henüz bilmeyenler için hemen açıklayayım. Seo = Arama Motoru Optimizasyonu. Yani bu wordpress temaları arama motorlarıyla en iyi anlaşan temalardır. Lafı fazla uzatmadan kendi seçtiğim temaları sunmak istiyorum.
Pulp Wordpress Seo Teması

pulp
pulp

buradan tema anasayfasına gidebilirsiniz.
buradan temanın önizlemesine bakabilirsiniz.
buradan temayı indirebilirsiniz.
Lust Wordpress seo teması
lust
lust

buradan tema anasayfasına gidebilirsiniz.
buradan temanın önizlemesine bakabilirsiniz.
buradan temayı indirebilirsiniz.
Forever Autumn Wordpress seo teması
forever autmn
forever autmn

buradan tema anasayfasına gidebilirsiniz.
buradan temanın önizlemesine bakabilirsiniz.
buradan temayı indirebilirsiniz.
Redox wordpress seo teması
redox
redox

buradan tema anasayfasına gidebilirsiniz.
buradan temanın önizlemesine bakabilirsiniz.
buradan temayı indirebilirsiniz.

Alıntıdır.
Read rest of entry

SEO Validator

SEO Validator isimli web aracı ile herhangi bir web sitesinin SEO kurallarına uyup uymadığını hızlı bir şekilde kontrol edebiliyorsunuz.

"URL" kısmına bir web adresi girin ve "Check if the document is SEO valid" butonuna tıklayınız.

Read rest of entry

Firefox İçin SEO Eklentileri

Read rest of entry

Bedava SEO Programları

Cleverstat özellikle arama motoru optimizasyonu ile ilgilenenler için programlar üretiyor. Ürettiği bazı programları da ücretsiz olarak dağıtıyorlar. Bu ücretsiz programların yaptıkları işleri web üzerindeki bazı sitelerden de yapabilirsiniz. Ama program kullanımı işi hızlandırdığı gibi verileri çeşitli formatlarda (csv, xls) dışarıya aktarma özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Bedava SEO Programları,Wmwebtr Ödüllü SEO Yarışması
Free Monitor for Google: Belirli anahtar kelimelerde sitenizin Google'da kaçıncı sırada olduğunu gösteriyor. Proxy kullanabilme, Türkçe'nin içinde bulunduğu ellinin üzerinde dil desteği, dışarı veri aktarma önemli özellikleri.


\
BackLinks Master: Adından anlaşılacağı gibi sitenizin backlinklerini kontrol eden bir yazılım. Google, MSN ve Yahoo arama motorlarından veri alabilme, dışarı veri aktarma, proxy kullanımı, url filtreleme önemli özellikleri.


\

PaRaMeter: Bir çok sitenin page rank değerini Google Toolbar'a ihtiyacınız olmadan bir tıkla hızlı bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Bu programda da dışarı veri aktarım özelliği mevcut.


Alıntıdır.
Read rest of entry

Seo Araclari

Read rest of entry

Negatif Seo

Merhaba arkadaşlar;

Bugünde sizlere nasıl rank kaybedersiniz, Google böcüğünü sitenizden nasıl kaçırırsınız onlara değineceğim.

1. Sitenizi host ettiğiniz sunucu uzun vadeli veya kısa fakat sürekli kesintiler yaşıyorsa bu Google serp (Arama sonuçlarında sitenizin Google sıralamasındaki pozisyonu) sonuçlarında arkaya atılmanıza neden olacaktır. Bazı kaynaklar bir web sitesinin 48 saatten fazla kapalı kalması durumunda, sitenin indekslenmesinin hızla iptal edildiğini belirtmekte.Search Engineer Optimizing

2. Sitenizi kopya içeriklerle oluşturmanız, yani kopyala/yapıştır yaparak bir yerlere geleceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Arama botları sitenizi indeksledikten sonra içeriğinizin kopya olduğunu rahatça anlamakta.

3. Dışa verdiğiniz linkler spam siteleri veya kalitesiz siteleri oluşturuyorsa yine bir - aldınız demektir.

4. Başka sitelerden kopyaladığınız metataglar ile yine kendinize zarar verirsiniz. Özellikle title ve description bölümünde yaptığınız kopyalamalar ve diğer sayfalarınızda aynı metinleri kullanmanız size Google serp sonuçlarında bir hayli zarar verecektir.

5. 1inci maddede belirttiğime ek olarak sunucunuz çok yavaş ise sitenizin sadece indekslenme süreci uzayacaktır. Bunun rankınıza pek negatif etkisi olacağından söz edemeyiz.

6. Az kalsın en önemli noktayı atlıyorduk Sitenizde spam yapmanız, gizli keyword döşemeniz, anlaşılmayacak küçüklükte (font size) metinler döşemeniz, farklı farklı kelime odaklı sayfalar oluşturup bunlardan ana sayfanıza link vermeniz sizi hazin bir sona götürecektir.Kaynak : Uğur Eskici
Read rest of entry

SEO (Search Engine Optimization) Nedir?

Neden SEO'ya gerek duyulur?
SEO, bir çeşit sitenizin trafiğini arttırma yoludur. Arama Motorlarında sitenizi sabitleyebilirsiniz bu şekilde. Ama hiçbir zaman #1 ya da üst seviyelerde çıkma garantisi olmayan bir sistemdir. Üstelik sadece bazı arama motorları destek vermektedir. Örneğin Google, MSN ve Yahoo gibi.
Peki siteniz için neler yapabilirsiniz ki, web site trafiğinizi arttırabilesiniz? Aşağıdaki konularda bundan biraz söz ettik.

Bir Arama Motoru Nasıl Çalışır?
Öncelikle sitenizin varlığını bilmesi gerekir. Buna 'Crawl etmek' diyebiliriz. Web siteniz Crawl edildikten sonra botlar tarafından sürekli ziyaret edilir. İndexlenme aşaması ise sitenin arama motoruna eklendiği kısımdır. Bu kısım Crawl işleminden 1-2 gün sonra gerçekleşebileceği gibi tüm sitenin arama motoruna kaydı 80 gün kadar sürebilir (Yaklaşık 1000 sayfa için).indexleme aşamasından sonra sitenin Query yani sorgu kısmında görüntülenmesi durumu belirlenir. Bir site sonunculuktan en üst seviyeye çıkabileceği gibi, Spam olduğu tespit edilirse tamamen silinebilir (eklenmemek üzere)

SEO'u etkileyen faktörler:
Aşağıda en iyi şekilde arama motoru optimizasyonu yapılabilecek yöntemler sıralanmıştır.

Hızlı bir hosting: Web Hosting şirketinizin size hızlı bir bağlantı sunması birinci kuraldır. Öyle ki bazı durumlarda yavaşlıktan dolayı botlar sayfayı 404 kodu ile görmektedir (bulunamadı). İyi bir Web Hosting birinci kural.

XML Sitemap ve RSS Feed: Sitemap, site haritasıdır. Bu bir XML dosyasıdır. Sayfaların konumlarını, son güncelleme tarihlerini, önem derecesini vb. bilgileri içermektedir. Kendi site haritanızı yaratmak için çeşitli programlar vardır. Sitemap Generator Download ederek bu işlemi daha hızlı yapabilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız Sitemapı Google gibi arama motorlarına gönderebilirsiniz.

Doğru Seçilmiş Keywords: Keywords, internet sitenizin arandığında bulunmasını istediğiniz kelimelerdir. Bunlar META taglarında keywords olarak görülürler. Burada iki terimden söz edilebilir. Biri Keywords Öncelik Derecesi, diğeri ise Keywords zorluk derecesidir. Zorluk derecesi aranma sıklığı yani popülerlik demektir. Google API key sahibi olarak bu bilgileri alabilirsiniz.

Keywords Research: Keywords Tag içine kapsamlı konular yazmanız (daha çok aranan) sizin yararınızadır. Birçok Keyword üretme uygulaması bulunmaktadır. Bunlardan biri için buraya tıklayın.

Aranılan Terimin Adres içinde Geçmesi: Bu adres linkinde aranılan kelimenin olmasıdır. Örneğin 'www.r10.net küresel ısınmaya hayır seo yarışması" arattırırsak http://www.r10net-seo-yarismasi.com gibi ya da http://www.r10net-seo-yarismasi.com/seo-yarismasi/ şeklinde siteler her zaman daha üstte tutulacaktır.

Title'de Aranılan Kelime: TITLE yani HTML belgesinin başlığında aranılan kelimenin bulunması size artı puan kazandıracaktır.

Description'da Aranılan Kelime: Description kısmı, arama motorları tarafından bazen kaynak yerine görüntülenir. Yani belge içeriği değil Description (Açıklama) kısmı gösterilir kullanıcıya. Bu durumda bu bölümü boş bırakmamak gerekli.

Dış Linklerin Azlığı: Dışarıya verdiğiniz linkler sitenizin PageRank değerinde etkilidir. Düşük kalite olarak belirlenirse siteniz daha aşağılarda görünecektir.

HTML Validation: Kurallara uygun hazırlanmış bir HTML dosyası her zaman için daha iyi okunur tarayıcılar tarafından, aşırıya kaçılmış scriptler, gereksiz taglarla ve 150 kb dan büyük html belgeleri ile şansınız düşer. Kendi web sitenizi test etmek için W3 HTML Validation Tool kullanabilirsiniz.

Profesyonel Tasarım: HTML dili kullanılarak yazılmış belgeler, linklerin resim dosyası olarak verildiği sayfalar, grafiğin daha fazla yer tuttuğu siteler bir adım öndedir. Bunun nedeni TEXT-LINK lerin IMAGE-LINK lere oranla spam oranı daha fazla olmasıdır.

SEO Çalışmaları

SEO özel şirketler, kampanyaları ve reklam tanıtımları için önemli bir konudur. Günümüzde birçok alanda kendini göstermiştir. Ayrıca birçok web uygulamasında, forumlarda; PHPBB-SEO, Vbulletin SEO gibi bir çok MOD yazılmıştır.
UYARI: Hiçbir zaman spam (aynı kelimelerin defalarca tekrarı) bir SEO tekniği olarak kullanılamaz. Siteniz belki en üst sırada görüntülenir ama Spam Report edilirse tamamen silinir bir daha girmemek üzere listeye.

Kaynak Siteler: Google SEO, SEOmoz.org Makale - Beginner's Guide
Read rest of entry

"iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması" Siralama

"iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması" aramasında 7. sıraya düşmüşüm.
Çok kötü gidiyorum. :(
Read rest of entry

30 Ocak 2008 Çarşamba

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Tarihi

Yarışma başlangıç tarihi 1 Şubat 2008 olup yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi 1 Nisan 2008 dir.
Read rest of entry

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışmasında kısa zamanda 3. sıraya yükseldim.Kalıcı olurum inşAllah.
Read rest of entry

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışmasında ki durumum

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışmasında şuan 6. ve 7. sıradayım.İnşAllah 1. olurum.
http://www.google.com/search?q="iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması"
Read rest of entry

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması başladı.
Yarışma sonucu için bakılacak link:
http://www.google.com/search?q="iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması"
Amaç bu sayfada 1. gelmektir.
Read rest of entry

29 Ocak 2008 Salı

şirinler msn ifadeleri

Read rest of entry

Nuri Alco & Kuccuk Emrah' in Msn Gorusmesi

Read rest of entry

Yazılı msn avatarları

Read rest of entry
 

Recommended Product

  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads

Msn nickleri-Şarkı Sözleri-Bedava Mp3-Komik fıkralar-yemek tarifleri-film izle-dizi izle Copyright © 2009 Copyright FULL-EGLENCE!Lo Sponsored by !Lo