16 Şubat 2008 Cumartesi

Çilav ( İran Pilavı )

MALZEMELER

1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
Tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır. Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır. 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir. 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır. Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir. 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Recommended Product

  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads

Msn nickleri-Şarkı Sözleri-Bedava Mp3-Komik fıkralar-yemek tarifleri-film izle-dizi izle Copyright © 2009 Copyright FULL-EGLENCE!Lo Sponsored by !Lo