30 Eylül 2007 Pazar

SÜTLÜ EKMEK

MALZEMELER:

-1 çorba kaşığı yaş bira mayası

-1- 1,5 su bardağı süt

-Yarım çorba kaşığı şeker

-1- 2 kahve kaşığı tuz

-2 çorba kaşığı margarin

-4- 5 su bardağı un

YAPILIŞI:

1- Süte şeker ve yaş bira mayası konup eritilir.

2- Elenmiş un, tuz, erimiş yağ konup yoğrulur.

3- Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırılır.

4- İki yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak şekillenir. Ve tepsiye dizilir. Bir süre daha mayalandırılır.

5- Üzerine süt sürülüp orta hararetli fırında pişirilir.

6- Fırından çıkınca bir tencereye alınıp üzeri örtülür. (Yumuşak olması için.)

Not: 1971 yılı araştırmalarına göre, 3 büyük ilimiz Ankara, İstanbul, İzmir'de bir günde 41- 000 kg.
ekmek atılmaktadır. (Yılda yaklaşık olarak 14.000 ton) Bir yılda
atılan ekmek bedeli 13 milyon lirayı bulmaktadır. Bu miktar ekmek toplam
nüfusumuzun yarısını bir günde besleyebilir. Bu bakımdan bayat ekmekleri, köftede, papara yaparak,
yumurtaya batırıp kızartarak, kurutup galeta unu olarak değerlendiriniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Recommended Product

  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads

Msn nickleri-Şarkı Sözleri-Bedava Mp3-Komik fıkralar-yemek tarifleri-film izle-dizi izle Copyright © 2009 Copyright FULL-EGLENCE!Lo Sponsored by !Lo